torsdag 2 mars 2017

Kahoot 2017 extra

I två tidigare bloggposter har jag berättat om hur du skapar ett eget konto och gör en quiz, och i ett andra hur det ser ut för både dig och dina studerande när du spelar en quiz.

Som alltid loggar du in på Kahoot genom att använda adressen

SHARE
Om man är flera som undervisar samma ämne behöver man ju inte skapa egna quizar utan man kan dela med varandra. Även om du har valt att göra din quiz privat går det ändå att dela den, under förutsättning att du kan din kollegas användarnamn.

När du har loggat in till din arbetsbänk så har du en lista på dina quiz. Längst ut på varje quiz-rad har du en knapp som heter "share". Tryck på denna, skriv in din kollegas användarnamn, välj det och tryck "share" (dela).EDIT SHARED QUIZ
Din kollega får ett e-post meddelande att du delat din quiz med denne och när hen loggar in till sin arbetsbänk ("my kahoots") och trycker på fliken "shared with me" så ser hen alla de quizar som är delade med hen.


Då kan det ju vara så att du inser att du antingen vill ta bort en befintlig fråga eller lägga till en egen fråga. Då kan du inte i detta läget editera quizen utan du måste spara den till din arbetsbänk (duplicera quizen). För musen över den aktuella quizen så dyker val upp, välj "duplicate" för att quizen skall läggas till ditt arbetsbord.Nu finns quizen under "created by me" och du kan börja editera quizen. Vi lägger till en fråga på samma sätt som vi skapade dem i bloggpost ett, trycker "NEXT" och sedan "I'M DONE". Tillbaka på ditt arbetsbord ser du att du editerat sist på en quiz som din kollega ursprungligen gjorde.
JUMBLE
Jumble är ett nytt spel läge där deltagarna skall sätta samman en mening. Plötsligt räcker det inte med att vara snabbast att trycka på rätt svar, nu måste deltagarna också sätta rutorna i den exakta rätta ordningen.

Vi tänker oss ett matte tal: 23+76=99
Det här är det rätta svaret och nu skriver vi samma sak fast med text.


Nu måste vi nog ha våra 60 sekunder på oss eftersom deltagarna måste hålla koll på projektorduken samtidigt som de på sin IKT enhet skall flytta blocken i rätt ordning. 


Den rätta koden är röd-gul-grön-blå och deltagarna måste flytta sina färgade boxar in i rätt fack och sedan trycka på den runda knappen nedanför.Tyvärr kan man inte ännu spara dessa resultat.

FIND
Din quiz kanske redan finns? 

Kahoot har en sökfunktion, där du kan söka bland de lite över 15 miljoner publika quizarna. Det lönar sig då att testa quizen innan för att se att den fyller ditt behov eller att den motsvarar dina förväntningar.

I den övre menyraden väljer du "Find Kahoots"


För enkelhetens skull skriver vi bara in "tennis" och sök resultatet ger en hel del träffar. Ett tips är att testa en som redan är spelad många gånger.Genom att begränsa sökningen, filtrera till specifika ord (oranga boxen ovan) kan man få nya quizar som kanske passar bättre. Nedan har vi valt "school" och "svenska".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar